The Velvet Underground ‘Live MCMXCIII’ DVD (3,5/5)

Šīgada februārī uzgavilēja daudzie rūdītie apvienības „The Velvet Underground” fani, jo klajā nāca pirmais grupas DVD ieraksts ‘Live MCMXCIII’, iemūžinot apvienības slaveno atkārtoto apvienošanos un piedāvājot ierakstu no koncerta Parīzē, „L`Olympia” teātrī 1993.gada jūnijā.

Skaņa: 4/5
Attēls: 3,5/5
Ekstras: 3/5
Emocijas: 3,5/5

Pēc „The Velvet Underground” izjukšanas tālajos septiņdesmitajos, grupas popularitāte gluži pretēji – nemitējās augt, liekot atkārtoti izdot grupas agrīnos ierakstus un deviņdesmito gadu sākumā sasparoties pat veselai koncertturnejai, diemžēl gan, bez Niko klātbūtnes, kas mira 1988.gadā. Šīs tūres „rezultāts” arī tad ir redzams ‘Live MCMXCIII’ deviņdesmit minūtēs.

„Vakara programma” ir gana eklektiska un dažāda, piedāvājot gan klasiskus „The Velvet Underground” skaņdarbus kā, piemēram, ‘Femme Fatale’, ‘I`m Waiting For The Man’ un, protams, slaveno ‘White Light/White Heat’, gan arī pieskaroties izteikti avangardiskiem opusiem kā ‘Hey Mr.Rain’, ‘Some Kinda Love’ un vakaru ievadošais ‘Venus In Furs’. Par jautriem brīžiem parūpējas grupas bundziniece Morīna Takere un viņas naivais dziedājums skaņdarbā ‘I`m Sticking With You’. Tiesa, tajā pašā laikā diska saturā akūti pietrūkst ‘Sunday Morning’ vai ‘Oh! Sweet Nuthin`’.

Ja jārunā par tehniskām ieraksta specifikācijām, tad jāteic, ka disks veidots izteikti askētiskā manierē, ar vienkāršu satura izvēlni, L-PCM skaņas formātu, 4:3 ekrāna attiecību un bez jebkādām blakus „ekstrām” tajā, taču, ņemot vērā grupas „The Velvet Underground” specifiku, gaidīt ko citu būtu gluži lieki. Atliek vien citēt pašu Lū Rīdu: „It was a perfect day”. Gluži tāds sanācis arī ‘Live MCMXCIII’ – vienkāršs, nostalģisks un teju vai perfekts piemineklis grupai, kas joprojām ir cienīga saukties par vienu no visvairāk rokmūzikas virzību ietekmējušajām grupām.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *