The Concretes ‘In Colour’ (3,5/5)

Kamēr jebkādas sarunas par gadalaiku maiņu, palūkojoties aiz loga, šķiet liekas, mūzikas pasaulē pavasara tuvošanās ir manāma visai konkrēti.

Gluži līdzīgi kā ugunīgā (seismiskās aktivitātes ziņā) Islande turpina „audzināt” un lolot maģiska reālisma piesātinātas sapņu pop un rokgrupas, gana saltā un stīvā Stokholma ir mājas desmit mūziķu kolektīvam „The Concretes”, kuru oficiāli otrais (neoficiāli, šķiet, trešais vai pat ceturtais) studijas albums burtiski dzirkstī dzīvespriekā un gluži kā iepriekšējie grupas ieraksti un EP, visticamāk kļūs ļoti pieprasīti sapņu popmūzikas cienītāju vidū visā pasaulē.

Atšķirībā no neskaitāmām citām vairāk vai mazāk pazīstamām, taču parasti ļoti interesantām mūzikas grupām, „The Concretes” jaunās plates izdevniecība „Astralwerks” ir pārstāvēta arī pašmāju mūzikas tirgū, tomēr neesmu informēts, vai kādā no mūzikas ierakstu veikaliem minēto ierakstu jau var iegādāties. Cerams, ka tas ir tikai laika jautājums, pretējā gadījumā plate, kam ir visas tiesības un potenciāls kļūt par daudzu melomānu „pavasara mūziku”, paliks nepamanīta.

Muzikālā ziņā „The Concretes” jau savā iepriekšējā veikumā, 2004.gadā tapušajā paštitulētajā „oficiālajā” debijas albumā noteica savu virzību, kritiķiem liekot manipulēt ar vārdu salikumiem „sapņu pops” vai „twee-pop”, papildus piesaucot „Belle And Sebastian” vārdu, kam jaunajā albumā piebiedrojies gana atbilstošais salīdzinājums ar vienu no pagājušā gada lielākajiem jaunumiem šā žanra mūzikā – „Magic Numbers”. Un ne tikai tāpēc, ka vienā no plates labākajiem un kā muzikāli tā tekstuāli aizraujošākajiem skaņdarbiem – dziesmā ‘Your Call’ dzirdams duets starp grupas solisti Viktoriju Bergsmani un „Magic Numbers” seju un balsi Romeo Stodartu.

Gluži kā to jau priekšnosaka plates nosaukums, „The Concretes” jaunākais veikums ir ārkārtīgi krāsains, sapņains un savāds. Tādā nozīmē „savāds” kā pagājušā gadsimta vidusdaļas kino. Vai arī allaž smaidīgs cilvēks. Goda vārds, ja ‘In Colour’ spēlētu radio, smaidīgu cilvēku būtu krietni vairāk!

Noklausies:

‘On The Radio’
[audio:TheConcretes_OnTheRadio.mp3]

‘Your Call’
[audio:TheConcretes_YourCall.mp3]

‘Grey Days’
[audio:TheConcretes_GreyDays.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *