Devics ‘Push The Heart’ (4/5)

Laikā, kad pavasara bezcerīgās gaidas brīžiem traucē pietiekoši optimistiski uztvert apkārtējās dzīves norises, apvienības “Devics” kopskaitā ceturtā studijas plate nāk kā saukta.

No Losandželosas sapņu popa kvarteta uz Itālijā mītošu sapņu popa duetu transformējies, “Devics” savā mūzikā jau no sākta gala kā divas centrālās prioritātes ir izvirzījis klavieru un citu taustiņinstrumentu (visai bieži – arī elektronisku sempleru) spēli, kā arī Sāras Lovas maigo balss toni, kas, kopā saplūstot, neatstāj jautājumu, kāpēc “Devics” ir viens no spilgtākajiem “dream pop” stila pārstāvjiem un, līdz ar to, visai iecienīta klausāmviela visiem, kas vēl vispār prot sapņot un māk atrast tam laiku. Par labu albuma brīžiem klasiskajai noskaņai runā arī fakts, ka otrs dueta personāžs – taustiņinstrumentālists Dastins O`Hallorans, ir pieredzējis pianists un jau laidis klajā arī klavieru soloierakstus.

Gluži kā ‘Push The Heart’ priekšgājējos, arī šeit lielākie nopelni hiperoptimistiskā albuma sakarā pienākas Sārai Lovai, kuras balss jau pēc pirmajām notīm pamatīgi atgādina Ninu Pērssoni (“The Cardigans”) un Čenu Māršalu (“Cat Power”). Tam pievienojiet reizumis “Stereolab” (‘A Secret Message To You’), reizumis “Radiohead” (‘Just One Breath’) vai “Belle And Sebastian” stila melodijas (‘Distant Radio’) un aptuveni varēsiet nojaust, ko sagaidīt no ‘Push The Heart’. Dziesmā ‘Song For A Sleeping Girl’ ieskanas arī O`Hallorana vokāls, piešķirot liegajam un melodiskajam ierakstam konkrētākus vaibstus (šīs tas no folkroka izteiksmes līdzekļiem) un neļaujot tam ieslīgt pārliekā monotonumā.

Pilnībā pieņemu, ka mūzikas eksperti, kas “Devics” gaitām sekojuši jau kopš grupas debijas 1996.gadā ar ‘Buxom’, konstatēs, ka ‘Push The Heart’ ir vien mēģinājums turpināt grupas daiļrades labākās tradīcijas. Taču jāatzīst, ka ar vērā ņemamiem rezultātiem un tieši tas šoreiz skaitās.

Noklausies:

‘A Secret Message To You’
[audio:Devics_ASecretMessageToYou.mp3]

‘Distant Radio’
[audio:Devics_DistantRadio.mp3]

‘Just One Breath’
[audio:Devics_JustOneBreath.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *