Savage Garden ‘Truly Madly Completely’ (2,5/5)

Savage Garden Truly Madly CompletelyDiez vai tas bija tikai lieliska menedžmenta nopelns, kas ļāva Austrālijas deviņdesmito gadu beigu ejošākajai eksportprecei – popa duetam “Savage Garden” savā nepilnu četru gadu un divu albumu ilgajā karjerā burtiski apgāzt visas pasaules pirktāko singlu topus un viļņveidīgi iekarot radiostaciju ēterus.

Ieraugot Darena Heiza un Daniela Džonsa apvienības “Savage Garden” vārdu jaunāko izdoto ierakstu tabulās, ne brīdi neiešaujas prātā ideja, ka “var būt” nezināmu spēku ietekmē puiši būtu izdomājuši atkal sanākt kopā un mēģināt censties reanimēt zaudētos četrus gadus kopš grupas pajukšanas 2001.gadā, lai radītu jaunus sapņainas un cukursaldas popmūzikas opusus vidusskolas ballīšu skaņu celiņam. Protams, ‘Truly Madly Completely’ ir labāko dziesmu izlase un citādāk nemaz nevar būt, jo abi darboņi lieliski saprot, ka otrreiz tajā pašā upē neiekāpsi. Taču tas neliedz kavēties atmiņās par “vecajiem, labajiem” laikiem, kad ‘Affirmation’ pirmie akordi jau bija tik atspēlēti, ka rādījās sapņos (šķiet, iepriekšējā reize, kad tos “atļāvu” sev dzirdēt, bija Sidnejas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā) un bez ‘Truly Madly Deeply’ radio “Skonto” ēterā nevarēja iztikt ne stundu.

Darens Heizs Par pēdējo runājot – visticamāk, nekas šajā ziņā nav mainījies, taču nevar nenovērtēt to, ko teju vai visas šeit atrodošās sīrupainās himnas ir savā laikā panākušas, un es nerunāju tikai par 23 miljoniem pārdoto ierakstu. Kamēr Daniela Džonsa vārds lielākā vai mazākā mērā ir pazudis no mūzikas pasaules uzmanības loka, Darens Heizs vēl gluži nesen (pagājušā gada nogalē) nāca klajā ar savu pagaidām pēdējo (un arī visnemanāmāko) studijas ierakstu – trešo plati ‘Tension And The Spark’. Laikam likumsakarīga ir Heiza divu solokarjeras svaigāko skaņdarbu – ‘So Beautiful’ un ‘California’ klātbūtne arī šajā blīvplatē, sadalot to divās daļās, kur pirmajā lasāmos dziesmu nosaukumus komentēt nebūs nepieciešams, savukārt otrajā iekļautas dažas grupas singlu B-puses, parūpējoties arī par grupas prasīgākiem faniem. Tiesa, tie varētu pamatoti iebilst par vairāku melodiju iztrūkumu – tā, piemēram, nav manāms grupas visu laiku visnenovērtētākais skaņdarbs ‘Two Beds And A Coffee Machine’.

Ja pazīstat kādu, kas savulaik (var jau būt, ka vēl joprojām!) ir cēlies un gūlies, skanot “Savage Garden” vai Darenam Heizam – ilgi dāvana jāmeklē nebūs. Pārējiem, jo īpaši tiem, kas ciest nevar pirms-Ziemassvētku bezmērķīgo vazāšanos pa veikaliem – uzmanieties no veikalu īpašniekiem! Pateicoties šai relīzei, dāvanu sagādes procesā lielveikalu skaļruņos “vecos labos” ‘I Want You’ un ‘To The Moon And Back’ var nākties atklausīties vairāk nekā jebkad iepriekš.

Noklausies:

‘Hold Me’
[audio:SavageGarden_HoldMe.mp3]

‘Crash And Burn’
[audio:SavageGarden_CrashAndBurn.mp3]

‘California (Darren Hayes)’
[audio:DarrenHayes_California.mp3]

Izlases saturs:
1. Want You
2. I Knew I Loved You
3. To the Moon and back
4. Hold Me
5. Santa Monica
6. Crash and Burn
7. Break Me Shake Me
8. Truly Madly Deeply
9. The Animal Song
10. Affirmation
11. So Beautiful (Darren Hayes)
12. California (Darren Hayes)
13. I Don’t Care (B Side)
14. I’ll Bet He Was Cool (B Side)
15. Love Can Move You (B Side)
16. Fire Inside the Man (B Side)
17. This Side of Me (B Side)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *