Andy Bell ‘Electric Blue’ (3/5)

Andy Bell Electric BlueGada sākumā, vēl sintīpopa dueta „Erasure” sastāvā laidis klajā jaunu, kopsummā grupas 12 studijas albumu un liekot tai vismaz mēģināt „atgriezties uz ceļa” pēc piecu gadu klusēšanas, gada nogalē grupas vokālists Endijs Bels ir izdomājis izmēģināt spēkus solo lauciņā, laižot klajā savu debijas soloalbumu ‘Electric Blue’.

Jāpiebilst, ka abus ierakstus – „Erasure” jauno ‘Nightbird’ un Bella ‘Electric Blue’ salīdzināt var vienīgi sekojošās kategorijās – ja ‘Nightbird’ relīzēs „solījās” būt atgriešanās pie sintpopa stila un formas grupas senu dienu labākajās tradīcijās (un to realizēja tikai knapi, tā teikt, „caur pirkstiem skatoties”), tad ‘Electric Blue’, nesolot neko, ironiskā kārtā ir kļuvis par vienu no raksturīgākajiem „Erasure” albumiem, patiesībā pat tāds nemaz neskaitoties.

Elektroniska deju popa piesātinātās 52 ieraksta minūtes sevī slēpj ne tika gūzmu nostaļģisku ritmu caurvītus skaņdarbus ar, kā pēc pirmās ieklausīšanās var spriest – dziļi personiskiem dziesmu tekstiem (un būtu jau arī tā kā iemesls – šogad mūziķis beidzot nāca klajā ar ziņu, ka jau kopš 1997.gada viņam diagnozticēts HIV vīruss). Plati raksturojot, prātā nāk arī termins „sabalansēta”, jo ne brīdi nešķiet, ka kāds skaņdarbs nebūtu savā vietā.

Nedaudz naivais, paskumjais, taču ne-bezcerīgais stāsts ‘Electric Blue’ izskatā nav domāts un veidots tā, lai patiktu kādam specifiskam klausītāju lokam – tā intīmā daba kaut kā pati visai veiksmīgi atrod tos, kas gatavi bez iepriekš izdomāta viedokļa prātā kaut nedaudz ieklausīties mūziķa veikumā. Viens no labākajiem albuma skaņdarbiem – lecīgais deju hīts ‘I Thought It Was You’, kurā dzirdams arīdzan apvienības „Scissor Sisters” dalībnieks Džeiks Šīrs (Jake Shears) vai izteikti melanholiskais ‘Runaway’ visspilgtāk raksturo visu albumu – pagātnes atmiņu krustojumu ar mūsdienas deju hītu izteiksmes veidu.

Noklausies:

‘I Thought It Was You’
[audio:AndyBell_IThoughtItWasYou.mp3]

‘Jealous’
[audio:AndyBell_Jealous.mp3]

‘Runaway’
[audio:AndyBell_Runaway.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *