Deep Forest ‘Essence Of The Forest’ (3/5)

Deep Forest ‘Essence Of The Forest’“Deep Forest” jau atkārtoti atgādina pasaulei par termina “franču skaņa” patieso burvību!

Franču izcelsmes taustiņinstrumentālisti un “elektroniķi” Maikls Sančess un Eriks Mukē pagājušā gadsimta beigu daļā, konkrētāk – 90.gadu pašā sākumā, laikā, kad turpat vai visas pasaules world/electronic mūzikas scēnu aktīvisti un interesenti savas galvas (galvenokārt gan laikam ausis…) bija pavērsuši Spānijas virzienā, kur savu varēšanu demonstrēja new-age jaunākais ģēnijs Maikls Kretū un, līdz ar viņu, dzima viena no pazīstamākajām ethnic fusion un world/dance grupām “Enigma”, “vandījās” apkārt pa dažādām Centrālāfrikas pigmeju kolonijām un necaurejamajos lietus mežos meklēja iedvesmu jaunai mūzikai. Kaut kam, kurā priekšgājēju praktiski nebija. Jautājums “vai viņiem izdevās atrast” ir absolūti lieks.

‘Essence Of The Forest’ apkopo “Deep Forest” 12 pastāvēšanas gadu laikā sešos studijas ierakstos iemūžinātās idejas un muzikālās tēzes, visvairāk pievēršoties “galam un sākumam”, tas ir – dueta debijas (‘Deep Forest’), kā arī pagaidām pēdējam studijas albumam (‘Music.Detected’), tomēr neaizmirstot par tik populāro un sirsnīgo ‘Boheme’ un vairāk dejas zāļu virzienā tendēto ‘Comparsa’. Diska dziesmu sarakstā iemaldījies pat tik mazpazīstamais un, šķiet, tikai Francijā izdotā grupas piektā studijas ieraksta – filmas “Le Prince Du Pacifique” skaņu celiņa ‘Pacifique’ sapņainākais skaņdarbs ‘L`ile invisible’, kurā klavieru harmonijas un lipīgais ambient stila “sīrups” fonā sasaucas ar ‘Boheme’ laika daiļradi. Tāpat teicami vārdi jāvelta “jaunās skaņās” piedzimušajiem turpat vai mūžsenajiem “Deep Forest” hītiem ‘Sweet Lullaby’, ‘Night Bird’ un ‘Desert Walk’. Plates beigu daļā atrodams savs kārumiņš arī kolekcionāriem – dažu skaņdarbu iepriekš neizdotas pārstrādātas jeb remiksētas versijas.

Ja vēl nekad neesat dzirdējuši par manis tik izslavēto apvienību “Deep Forest”, šī varētu nebūt pati labākā, taču, iespējams, viena no pēdējām iespējām glābt to, kas vēl glābjams. Kā retrospekcija – lielisks disks; kā atgādinājums pasaulei par savu eksistenci – šaubas uzdzenoša PR kampaņa. Abi tautas mūzikas un elektronikas sintezētāji jaunāki nepaliek, un, pievēršot pastiprinātu uzmanību viņu daiļradei, nākas secināt, ka vīriem “munīcija” lēnā garā izsīkst… Kaut nu es kļūdītos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *