Cher ‘The Very Best Of Cher’ (2,5/5)

Cher ‘The Very Best Of Cher’Patiesībā jebkādas recenzijas šajā vietā būtu liekas – popdīva Šēra ir izdevusi kārtējo labāko dziesmu izlasi, turklāt divos diskos. Tā vien šķiet, ka Šēras diskogrāfijā vairāk ir tieši izlašu un nevis parastu albūmu! Kopš 1992.gada mūziķe ir izdevusi četras labāko dziesmu izlases (ieskaitot šo), kā arī citas dziesmu kompilācijas, kas parāda tikai vienu – Šērai ir apnicis ražot vienu hītu pēc otra! Tā vietā viņa vienkārši atgādina pasaulei par savu eksistenci, uzsverot, ka “reiz, sensenos (un arī ne tik senos) laikos” viņa ir radījusi tiešām ģeniālus skaņdarbus, kas nu (beidzot!) ir iespiesti visi vienā labāko dziesmu izlasē.

Albums mazāk prieka sagādās tiem, kam īpaši pie sirds negāja mākslinieces pēdējo gadu daiļrade (‘Believe’ un ‘Living Proof’), jo šo labāko dziesmu izlasi lielākoties aizņem dziesmas no abiem minētajiem albumiem, kuri arī manās acīs tikai ar grūtībām ir atšķirami no parastas tehnomūzikas produkcijas. Tomēr izlases otrajā diskā (ja labi pameklē…) var atrast arī tādas klasiskas Šēras pērles kā, piemēram, ‘The Shoop Shoop Song’ vai megahītu ‘I Got You Babe’. Īsāk sakot, izlase sniedz labāko iespējamo ieskatu Šēras daiļradē ar visiem tās kāpumiem (‘Believe’) un kritumiem (‘All I Really Want To Do’).

Izlase ir pelnījusi divas ar pusi zvaigznītes ne savas muzikālās kvalitātes vai oriģinalitātes dēļ. Vienkārši iepriekšējās Šēras izlasēs, manuprāt, bija pārāk daudz skaņdarbu no dziedātājas agrīno gadu darbiem. Tas, savukārt, neļāva šīs izlases ņemt līdzi uz dažādiem jautriem pasākumiem un izmantot fona mūzikas nodrošināšanai. Turpretim šo labāko dziesmu izlasi var droši iesviest kompaktdisku atskaņotājā (vislabāk iesviest uzreiz abus diskus!) un ar to pašu brīdi divas ar pusi stundas var netraucēti “tusēties”, jo par kompaktdisku mainīšanu galva vairs nav jālauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *