Pat Metheny ‘One Quiet Night’ (4/5)

Pat Metheny ‘One Quiet Night’Ko nevarēju teikt par “Enigmu”, to pavisam noteikti varu daļēji attiecināt uz ‘Vienu klusu nakti’, ko piesolījis viens no pasaules profesionālākajiem un pieredzējušākajiem, kā arī bieži nepelnīti novārtā atstātajiem un piemirstajiem džeza ģitāristiem Pets Metenijs. Vismaz viens no maniem gada labākajiem albumiem ir tapis zināms!

Ļoti labs un, kas nav mazsvarīgi – arī ļoti profesionāli izstrādāts ieraksts. Metenijs, šķiet ir nedaudz pārrēķinājies – vairāk albuma nosaukumam piestāvētu nevis “viena”, bet “vesela gūzma klusu nakšu”!

Mūzika labsajūtas radīšanai vai tās papildināšanai. Lūdzu, lūdzu – nevajag klausīties uz “virtuves kasešu magnetofoniem” vai datoru tumbiņām! Šāda mūzika vienkārši sauc pēc tā, lai to baudītu, turklāt pēc iespējas kvalitatīvāk…

Par īpašo pārsteigumu šajā diskā varētu nosaukt jaunās mūzikas pasaules dīvas Noras Džonsas, kura gan kādu brīdi nozudusi no mūzikas žurnālu virsrakstiem, pirmā hīta ‘Don`t Know Why’ akustisko versiju.

Metenijs, līdz ar jaunas tenora ģitāras iegādi Toronto pagājušajā vasarā ir, šķiet, iegādājies vienvirziena biļeti nezināmā virzienā, vismaz viņš plāno izmantot citas sliedes, nekā tās, pa kurām n-tos gadus pārvietojās gan viņš, gan viņa grupa. Būtu dīvaini teikt, ka Metenijs ir atradis sevi, ņemot vērā, ka viņš vairs nav nekāds puika un jau vairākus desmitus gadu aktīvi darbojas mūzikas lauciņā. Tomēr… Būs tiešām interesanti gaidīt nākamo viņa albumu!

Vai tiešām būtu jācitē kāda Latvijā labi pazīstama televīzijas šova sauklis un jāsecina, ka mūsu acu priekšā dzimst jauna zvaigzne? Laikam jau nē, tomēr pagājušā gada garie ziemas vakari un darbs privātajā mājas studijā ir ļāvis mums ieraudzīt pilnīgi jaunu Meteniju un saprast, ka nevajag, tik tiešām nevajag vērtēt vīru pēc cepures. Cepuri nost!

Klajā laists: 27/05/2003

2 thoughts on “Pat Metheny ‘One Quiet Night’ (4/5)

  1. jaunā plate, kas iznāks janvārī solās būt lieliska, jo trio sastāvs vien ir tā vērts – pats metenijs, basu loba viens no mūslaiku izcilākajiem basistiem kristians makbraids [kontrabass šoreiz], un sančess, bez kura metenija ieskaņojumi vairs nav iedomājami tieši viņa lielā radošā pienesuma pēc. jaunā plate tīri klasiskā džeza manierē. zinot, cik visi trīs ir radoši daudzveidīgi un spēcīgi, gaidu šo plati ar lielu nepacietību, neskatoties uz to, ka esmu liels metenija muzikas fans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *